Kulturna Baština

Koji je najbolji način da doživite Crnu Goru?

Kažu, da biste upoznali neki narod dozvolite im da vas posluže za stolom i okusite njihovu hranu. Naše je zadovoljstvo da vam osim kroz rafting avanturu pokažemo na koji to sve način vodimo računa o našim gostima. Nastavljajući tradicionalne tekovine o Šćepan Polju kao mjestu gdje se susreću narodi i kulture, učinićemo da se osjećate kao gosti na domaćoj teritoriji. Ovladaćemo vašom pažnjom, a onda je provesti kroz najukusnija jela, ali i najzanimljivije priče sa ovih prostora.

Probajte hranu koju vam služimo kao spoj našeg umjeća i vaših želja...

Hrana koju služimo je organskog porijekla i potiče od lokalnih proizvođača sa kojima imamo dugogodišnju saradnju. Pripremana na tradicionalan način, naša jela daće vam određene odgovore o načinu života u ovom dijelu Crne Gore, ukusima o kojima ćemo povremeno raspravljati, ali i o kulturi našeg naroda koji ćete sretati na svom putu. U toku boravka u kampu, u zavisnosti od aranžmana imaćete priliku da uživate u buffet doručku, ručku sa mesom pripremanim ispod sača, večerama uz rošilj i okusiti domaći sir, kajmak, pršut i druge proizvode karakteristične za ove predjele.

Zastanite na mjestu na kojem se pisala istorija...

Na samo sat vremena lagane šetnje od našeg kampa nalaze se ostaci Soko tvrđave, za koju se pretpostavlja da je sagrađena u X vijeku. Bez sumnje, Soko je bio glavni grad nekih vladara i pominjan je na prvom mjestu u svim poveljama iz XV vijeka. Po njemu se vladar herceg Stefan naziva- od Sokola. Konfiguracija terena je oblikovala tadašnju tvrđavu čije ostaci su i danas vidljivi. Na nekih 400m iznad rijeke Pive nalaze se ostaci zidova i kula kao i dvije klupe usječene u stijenu odakle se pruža veličanstven pogled na Pivu. Baš tu, ispod grada, prema sjeveru nalazi se crkva, a podgrađe Sokola nalazilo se na sastavu Pive i Tare- nazvano Šćepan polje, mjesto na kojem ćemo vas ugostiti.

Uživajte u toku odmora jer u tome smo najbolji!

Ukoliko nakon nekog od ukusnih obroka odlučite da se upustite u avanturu istraživanja prirodnih i istorijskih ljepota ovog kraja naši domaćini će vam dati korisne smjernice. Samo sat vremena laganog hoda biće dovoljno da dođete do vidikovca gdje Vas čekaju dvije klupe usječene u stijenu na samoj granici nekadašnje tvrđave – odakle se pruža veličanstven pogled na rijeku Pivu.  Ovdje ćete pronaći jedinstven mir, koji ćete ponijeti sa sobom u neke nove avanture, ali i vraćati se opet na mjesta u kojima ste doživljeli jedno od najboljih iskustava u svom životu. 


Još uvijek niste bili naši gosti?

Sve ovo i još mnogo toga neopisivog riječima vas čeka ukoliko bukirate neku od avantura!

Pročitaj još

@tara_tour

Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour
Instagram Tara Tour